Lakásvásárlás/eladás/kiadás előtti állapotfelmérés

Amit a villanyszerelő megvizsgál a lakásban:
Figyelem! Ha lakás/ház eladás/kiadás előtt áll mindenképpen olvassa el az alábbi cikket!

Történt egy jogszabályváltozás a közelmúltban, amely jelentősen érinti az ingatlanpiacot és a villamos szakmát is. A 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet a lakások eladása vagy bérbeadása esetén – bizonyos feltételek mellett – előírja az ingatlan villamos hálózatának felülvizsgálatát!

A jogszabály leírja, hogy az üzemeltetőnek villamos biztonsági felülvizsgálat elvégzéséről kell gondoskodnia legalább 6 évenként a lakóépületek villamos berendezésén a rendelet 1.13.3. pontjában meghatározott kivétellel, ami:

„a lakóépületekben lévő lakások villamos berendezésén felülvizsgálat végzendő

  • bérbeadáskor és
  • tulajdonosváltáskor.”

Lakóépületekben lévő lakások villamos berendezésén a villamos biztonsági felülvizsgálat elhagyható, ha a következő két feltétel együttesen teljesül:

  • fázisonként 32 A-nél nem nagyobb névleges áramerősségű túláramvédelem van, és
  • 30 mA-nél nem nagyobb érzékenységű áram-védőkapcsolóval védettek a felhasználói berendezések. 
    Forrás: villanylap.hu
Amennyiben nem biztos abban, hogy az eladni/kiadni kívánt ingatlanja a fentieknek megfelel hívjon minket!

Ha használt lakás vásárlásán gondolkodik és nem szeretne a vétel után nemvárt többletkiadásokkal szembesülni, vagy csak egyszerűen meg akarja becsülni, hogy mennyit kell majd az ingatlan villanyszerelésére költeni?
We can help you!

Many people do not pay enough attention to observing the condition of the electricity network to the apartment / house before moving in or even before buying the property and this can cause a lot of inconvenience later. Buying a home is basically a high volume expense, that is why one would like to know how much to spend on any occuring renovations in addition to the purchase price. One can assess most parts of the property themselves, as they can see the condition of the tiles, walls, built-in furniture, windows and doors, but it is difficult to estimate the condition of the electrical network without the expertise of an electrician.

If we move in to a property where these measures have not been completed, many problems may occur later that will reuqire the total renovation of the network. A lakásban, családi házban a villanyszerelés, villamos hálózat felújítás a legelső folyamat egy teljes felújítás során és ha ez elmarad és később kell pótolni, jó eséllyel sok helyen requires the complete retiling and repainting of the building.

If an electrical system is in a bad contition or does not meet the customer needs, it requires a complete renovation which can costs hundreds of thousands or millions of unexpected expenses, depending on the size of an apartment / house. It is good to be aware of the final price before making any deal and moving in.
Hívjon magával egy villanyszerelőt az ingatlan felméréshez, hogy tisztában legyen a jövőbeli költségekkel!

Kérjen árajánlatot villanyszerelési munkálatainkra egyszerűen és gyorsan még ma!​